lördag 7 april 2012

Fem skäl att besöka Grisslehamn i vår


Naturen vaknar
I gläntor och skogsbryn börja nu vårens första knoppar att titta fram. Stanna upp och lyssna på alla vårljud. Koltrasten och andra vårfåglar har just anlänt till skärgården. Är du morgonpigg kan du vara på plats i den magiska gryningen när allt vaknar till liv.

Luften
Krispigt klar och energigivande. Passa på och fyll lungorna med frisk havsluft. Här finns många lättrampade Bullerby-vägar och skogsstigar att promenera och cykla på. Enkelt och garanterat njutbart.

Caféerna
Att sitta mot en södervägg och njuta av sitt kaffe är livskvalité. Till påsk öppnar Café Bagarboden och Singö Choklad & Cafe efter sin vinterpaus. Dofterna från nybakat bröd lockar till säsongens första fika. Handgjorda chokladpraliner passar fin, fint till kaffet.

Vårblommorna
Likt Ronja Rövardotter kan man snart utbrista sitt vår-glädjetjut i en vitsippsbacke. Det är alltid nära till skogen och de blommande vårbackarna fulla med gullvivor, blåsippor, violer och liljekonvaljer.

Havet
Vid Skatuddens glittrande och skummande vågor är utsikten bedövande vacker. Vid klart väder skymtas Åland i öster. En säker plats att skåda flyttfåglarnas återkomst när de på sin resa norrut passerar i stäck.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar