tisdag 29 maj 2012

Sommaren i antågande

Invid havet är att alltid lite svalare. Vi som bor här, får därför njuta lite extra av tiden mellan hägg och syrén. Åker vi till fastlandet blommar syrenerna. Här på ön njuter vi fortfarande av häggens doft som sveper in över gården. Grisslehamn i försommartid , är tiden då allt öppnas upp. Restauranger, caféer, muséer, gästhamnar, glassbodar och loppisar. En härlig tid.

Försommartid - äppelträden i full blommning


Om några veckor är det dags för spännande evenemang. Först ut är loppet Jättelångt den 9 juni, en terräng-ultramarathontävling mellan Grisslehamn och Norrtälje. Därefter följer Tjejmarathon på Roslagsleden och Postrodden den 16 juni. I juli  får vi inte missa utdelningen av Engströmspriset den 14 juli som går till Lasse Åberg.


Här på gården har vi nu i försommartid öppnat upp dörren till vårt nyrenoverade gästrum, en liten pigkammare innanför köket.  Det får sina följder att förälska sig i en gammal sekelskiftessäng. Hela rummet måste renoveras. Nu är det äntligen klart. Är lite sugen på att krypa ner i den hundraåriga sängen. Ser väldigt skön ut.


Sekelskiftesromantik i pigkammaren.

Så varmt välkommen till oss i sommar! I väntan på din ankomst - njuter vi  av tiden mellan hägg och syrén.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar