måndag 5 december 2011

Habla español?

I helgen fick vi långväga besök av familjen Alvarez från Teneriffa. Sju personer kom huttrande och blåfrusna, trots tjocka lager av kläder, för en weekend på Mats Persgården. Hur gick detta till? Hur kan man lämna en exotisk och solig semester-ö för ett bitande kallt och blåsigt Roslagen, i december?


Själva tycker vi,  att det är fantastiskt skönt och varmt, just nu ( -1 grad). Tänk att inte skotta snö och att inte elda som en galning för att vintern vägrar släppa greppet på sex månader. Inte en snöflinga eller fryst vattenledning så långt ögat når. Fåren går fortfarande i hagen och betar. Kan det bli bättre? Familjen verkade dock frysa rejält, tur att vi kunde elda i kakelugnen till behagliga spanska temperaturer.

Jo, familjen Alvarez hade fått en rekommendation av en kvinna på Teneriffa att besöka Mats Persgården i Grisslehamn. Vem denna kvinna är, vet vi inte men vi förstår att hon måste ha varit nöjd med sin vistelse. Att de väljer att komma nu, berodde på att vi hade fullbelagt i juli.

I familjen reseplanering ingick att besöka Roslagens bruk. De skulle till Österbybruk, Gimo och Forsmark, men efter besöket i vår vackra fiskehamn, ändrades planerna och de blev kvar bland Grisslehamns sevärdheter, hav och goda luncher på Havsbaden.  Så kan det gå....


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar