söndag 22 januari 2012

Bot och bättring på det nya året

Nyårslöften innehåller ofta bot och bättring när det gäller motion och aktivitet. Redan i januari, när det är kallt och mörkt, är det lätt att fantisera om sommarens aktiviteter.

För den som vill kvalitetssäkra sommaren är det nu hög tid att börja fundera på hur aktiv sommaren skall vara. En riktigt kul form är att semestra på cykel. Långa eller korta dagsetapper spelar ingen roll. Att cykla i Roslagen passar alla. Nästan inga svettiga backar och det är nära till sevärdheter, ljumma badvikar och en svalkande glass. På kurviga lågtrafikerade vägar i låg fart hinner man både uppleva, dofta och njuta.

Våra turförslag är på 15km, 35km och 80 km. Cyklarna är stadiga och flerväxlade med cykelkorgar. Man avverkar lätt 60 km på två dagars cykling. Enkelt, smidigt och miljövänligt. Den längre turen på 80 km innehåller fyra dagar cykling och tre övernattningar. Turen är ett samarbete mellan fyra turistföretag i Roslagen. Start i Öregrund, båttransport från Tvärnö till Singö och avslut vid Björkö/Arholma.


Cyklarna på plats vid Singö Brygga, straxt anländer gästerna med båt från Tvärnö

Det går även utmärkt att starta sin cykeltur söderifrån. I den nya kartan och guiden "Cykla i Roslagen" finns mängder av tips. Guiden innehåller 400 km cykelförslag, åtta cykelpaket och tips på övernattningar utmed vägen. Ett tips är att besöka och gilla Bike and Hike Roslagen på Facebook. Där hittar du det senaste!

Besök och gilla  Bike and Hike Roslagen



Mats Persgårdens cykelpaket innehåller skönt boende, god ekologisk frukostbuffé och lunchmatsäck. Priset är 745:-/person i dubbelrum med tillgång till cykel i två dagar.

Och du, den bästa motionen är den som blir av ! Hoj, hoj - trevlig cykeltur!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar