torsdag 24 mars 2011

Gott, levande bröd

Bröd är tradition och kultur. Vem kan motstå doften av nybakat bröd? På vår frukostbuffé försöker vi alltid att servera bröd där omsorg är grunden. Bröd med stor smak och arom. Vår favoritleverantör är Norrtälje Bageri som bakar de mest fantastiska surdegsbröden. Hemligheten är förstås stenugn och hantverket från grunden. Innehållet varierar- nötter, soltorkade tomater, oliver eller frukter. Ingen bröd är det andra likt. Under förra sommarens seglats besökte vi Rödlöga, en bra bit ut i skärgården. Butiken på ön saknar el och drivs därför med diseldrivet elaggregat. Trots sitt läge och avsaknad av el är sortimentet enastående. Gissa om glädjen var stor när vi botaniserade i bröddisken - här fanns färskt, stenugnsbakat surdegsbröd från Norrtälje Bageri! Vi talar logistik! Snart finns även en butik nere på stan. Till påsk återfinns bageriets nya butik mitt emot Biblioteket i Norrtälje.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar