lördag 20 augusti 2011

Bonjour,good morning, buongiorno- internationell vecka

Augusti månad är en njutningens månad. Varma kvällar och ljumma vindar.  Ett kort regn fräschar upp marken där det fortfarande växer så det knakar. Augusti är också  högsäsong för utländska turister. Varje morgon startar vi med godmorgon på två-tre olika språk. Veckan gäster är från Tyskland, Holland och Italien. Som om inte det räckte, är våra sydafrikanska "nästgårdsgrannar" på Lars Matsgården  här på sin sommarsemester. De talar franska och svenska om vart annat, oj, oj vad rörigt det blir för gårdsvärdinnan dessa dagar.



Nu har vi fått tillökning igen. En liten "Pytte" tittade fram häromdagen i hönshuset. Mamma Höna hade bara två ägg denna gång som hon ivrigt ruvade. Ett av dessa var lilla Pytte. Nu matar vi kycklingen med äggula havregryn och vetekross.


I tryggt förvar hos Mamma Höna


Skolan har startat igen och då blir det  mental hösttermin vare sig man vill eller inte. Vi befinner oss mitt i högsäsongsmånaden augusti och det är varmt i havet och ljuvliga dagar. Nu gäller det att skapa plats för egen tid och en snäll almanacka. Så här i skördetider så förundras man över vilket överflöd en vanlig trädgård kan ge. Hur tar man hand om 250000 äpplen? Nåväl, vi har inte räknat men det ser ut så när man tittar på våra sju äppelträd som knäar och dignar under klasar av äpplen. Många äppelpajer blir det......


Snart skördetid i trädgården

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar