fredag 19 augusti 2011

När allt andas njutning


Besökte vårt grannland Åland i helgen och ett av våra smultronställen. På slingrande vägar körde vi mot Geta, Ålands norra utpost. Här på de röda granitklipporna vid det stora, stora, havet ligger Ålands häftigaste hotellupplevelse, Hotell Havsvidden. Ett hotell som andas rofylldhet och en speciell fri-horisont-lyx-känsla. Ett ställe där vi kan inspireras inför sen-sommarsäsongen och hösten på Mats Persgården.


I vårt harmonipaket ingick eftermiddagskaffe med hembakade godsaker, pool och bastubad, trerättersmiddag och en enastående frukostbuffé. Gissa om vi njöt! Bubbelbad med utsikt över det enorma havet som aldrig tar slut (eller tar det slut i Haparanda?) Spännande mat. Vad sägs om rökt ankbröst med grönsaksfyllda filoknyten. Såå gott! Allt var perfekt. Längtar redan tillbaka...


Hotell Havsviddens lilla foajébutik

 Lagom dåsiga lämnade vi hotellet dagen efter, för nya äventyr i Mariehamn som firade 150 år. Ålänningarna firade sin stad med stort kalas på gatorna och vi fick vara me'. Mariehamns stolta museifartyg Pommern fick vi tillfälle att besöka. Spännande miljöer ombord och hisnande berättelser finns att läsa om detta gigantiska fraktfartyg med en imponerande längd av 95 meter som trafikerade Europa, Australien och Sydamerika.

Pommern, en hundraårig gammal dam vackert förtöjd vid Mariehamns västra hamn
Besök Hotell Havsviddens webbplats här Hotell Havsvidden

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar