lördag 17 mars 2012

Utvalt, utsökt och närproducerat

Roslagen och Väddö bjuder småskalig, ekologisk och närproducerat av toppkvalitet. Det visar sig just nu i form av välförtjänta utmärkelser. I den alldeles nya matkartan för Uppland finns två Väddöföretag presenterade, Tomta Kalkonfarm och Väddö Gårdsmejeri. Som Väddöbo är man extra stolt och glad att vi inom räckhåll har två utvalda gårdsbutiker av högsta klass.


Här vankas det lokalproducerade chokladpraliner, ostar och Gårdsvärdinnans eget bröd

Nyligen fick Skebo Herrgård priset "Årets Värt en resa!" och även benämningen "Mästarklass 2012" i White Guide. Nu gäller det att snabbt som ögat boka bord till denna framgångsrika gourmetrestaurang. Det lär bli trångt i sommar.

Ytterligare ett Väddöföretag, Edblads med sina butiker bla i Grisslehamn och Norrtälje har fått en fin utmärkelse. "Årets turistföretag 2011 i Väddöbygden". Motiveringen lyder:

Edblad är ett väletablerat besöksmål i Väddöbygden och har på ett imponerande sätt utvecklat och expanderat sin företagsverksamhet och låter tala om sig långt utanför landet. Deras design som upplevelse och turistattraktion, finns tillgängligt året runt. Edblads har även ett engagemang för välgörande ändamål genom sin symbol ”Helping Hand”.

Edblads butik vid hamnplan i Grisslehamn
Passa på att besöka Roslagens alla härliga gårdsbutiker vid ditt nästa besök. Här finns Norrtelje Brenneri, Senneby Handelsträdgård, Musko Rökeri och Växplats Nybyn för att nämna några. Lokala läckerheter när de är som bäst!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar