lördag 10 mars 2012

Skönaste livet är ute

Årets spännande outdoor-händelse pågår just nu på Vildmarksmässan i Älvsjö. Med guiden och kartan "Cykla i Roslagen", hade vi härom dagen glädjen att möta mässans besökare. Suget efter att utforska Roslagen på cykel och till fots är stort. Extra stolta var vi eftersom guiden och kartan blev nominerad till "årets outdoorprodukt".


Roslagen- into the wild på Vildmarksmässan





Nu väntar alla äventyr i skärgården. I år är det ett speciellt fokus på Roslagsleden då två ultramarathon-tävlingar sker. Loppet "Jättelångt" går av stapeln den 9 juni med start i Grisslehamn och målgång 68 km senare i  Norrtälje. Helgen därefter den 16 juni går världens första Tjejmarathon, ett helt ideelt evenemang där överskottet går till Panzisjukhuset i Kongo.

Är du intresserad av att anmäla dig till något av loppen eller lämna ett bidrag till utsatta kvinnor i Kongo finns mer informationatt läsa på länkarna  här Jättelångt- terrängultramarathon och  Tjejmarathon på Roslagsleden

Ett annat spännande, lagom galet och fysiskt evenemang i sommar är AmfibieMannen. Den 27 juli startar loppet på Lidö och deltagarna skall simma 5400 meter i nio delsträckor och springa 21,5 km mellan öarna vid Lidö och Arholma. Intresserad? Läs mer här Fysiskt skärgårdsupplevelse - AmfibieMannen


Amfibiemannen uppvärmd i poolen på Vildmarksmässan

Så nu är det hög tid att planera sommarens fysiska aktiviteter. Besök vår hemsida för mer aktivitetstips. Här finns något som passar alla - man behöver inte vara superatlet för att promenera några kilometer utmed Roslagsleden och njuta av utsikten i ett underskönt landskap. Väljer du att cykla är det nästan inga svettiga backar. Välkommen ut i vår vackra natur!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar