måndag 5 november 2012

Skärgården - full av aktiviteter eller total avkoppling

Det är november och vintern gör sig redo att bli följeslagare. Vi har redan sett de första snöflingorna över skärgården. Höladan är full och veden staplad för värmande brasor i kaminer och bastun. Visst är det skönt att krypa upp i sköna fåtöljen vid öppna spisen och bara njuta av tystnaden. Kanske med en värmande dryck i handen. Just så , är hösten och vintern som bäst.



Vad föredrar du? Skön, avkopplande njutning inomhus eller uppfriskande aktiviteter? I vår del av skärgården är det bara att välja och vraka. Lägger sig isarna är det en mycket speciell känsla att glida fram på långfärdsskridsko i havsvikarna. Eller packa din ryggsäck med fika och dra ut på promenad i närhet av hav och skog. Gllar du ridning finns inbjudande skogsvägar för töltning på islandshäst hos Jorun vid Ortala nära Älmsta.

Snälla islandshästar för turridning hos Jorun på Ortala Islandshästar


Havsvikarna passar utmärkt att åka skidor på. Vi väljer förstås strandnära för säkerhets skull.

Oavsett vad du föredrar, är skärgården en plats för vinterns skönaste ledighet. När mörkret lägger sig tänder vi upp den vedeldade bastun där levande ljus tillsammans med spraket från brasan ger underbar avkoppling.


Lyktor visar vägen fram till bastun i skogsbacken. Ett snöbad sitter fint efteråt.

Fram till jul, tänder vi fullt med ljus, motar mörkret och välkomnar dig att dela den mörka årstiden hos oss! Vi erbjuder "Vintermys i gårdssvit" fram till valborg. Vårt lyxigaste paket är" Weekend och romantik",  finns att boka året runt. Våra dubbelrum är mysiga och har ett lägre pris, med möjlighet att boka till sköna behandlingar, goda skaldjursbuffér och värmande stunder i bastun. Läs mer om våra erbjudanden på hemsidan, eller ring oss så berättar vi mer.


Välkommen in i värmen eller ut i den frostiga naturen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar