torsdag 15 september 2011

Skogens skafferi

Läste nyligen att det finns beräkningar som säger att endast en tiondel av det Sveriges skogar producerar tas vara på. Oskattbara värden ruttnar ner. Därför är det hög tid att besöka sina gratisförråd. Finns det något godare än nystekta egenplockade kantareller? Doften och smaken är oemotståndligt. Ett härligt sensommarnöje är att ta motorbåten till någon ö och förhoppingsvis komma till helt otrampad mark.


När vi senast kom fram till vår (hemliga) ö, luktade det svamp på lång väg. Vi spanade efter Karl-Johan, trumpetsvamp och kantareller. Plötsligt upptäcker vi "svamptjuvarna" en bit bort. Någon hade hunnit före! Typiskt! Bökande i mossan stod Herr och Fru Rådjur mumsande i svampriket. Tanken på kvällens kantarellmacka gjorde dock att vi trampade vidare och vips, gav det resultat!


Lycka!  Skogens stolta delikatesser.


Så ut i skogen och fyll på ditt skafferi. Skärgårdens skogar är full av godsaker varav 90% ruttar bort. Skön motion och frisk luft på köpet. Nu börjar snart spaningen efter höstkantarellerna som vi avnjuter i den galet goda trattkantarellsoppan. Mums! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar